21 Şubat 2014 Cuma

Zorbalar Her Zaman Zorbadır


Kitap elime yaklaşık bir hafta kadar önce ulaştı. Açıkçası ben evde değilken gelmişti ve eve gelinceye kadar kitabın heyecanıyla yanıp tutuşmuştum.

Neyse kargo paketini açtıktan sonra kitabın bir zarfla kaplı olduğunu gördüm. Zarfın üzerinde yazanlar beni daha da mutlu etti. Heyecanımı bastırmaya çalışarak kitabı zarftan çıkardım. Orada bana bakıyordu. Gözlerimin, gözlerimin içine içine bakıyordu "Ölümüne Takip" kitabı...

O bakışmanın aşkıyla kitabı okumaya başladım. Daha önce de söylemiştim, bilirsiniz yani ben polisiye romanları daha bir çok seviyorum. Bu da öyle bir kitap ve sürükleyici oluşu beni daha da memnun etti. Hani nasıl denir bazı polisiye romanlar vardır ki oflaya puflaya, sıkıla sıkıla okunur da sonunda hiçbir şey olmadığına yanar ya insan... İşte Ölümüne Takip o kitaplardan değil.

Olay örgüsü oldukça etkileyici. Cinayetlerin neden yapıldığını bilmeden, bağlantı var mı yok mu diye kafa patlatmak insanın hoşuna gidiyor. Nereden ne gelecek tam emin olamamak kitabı daha da sürükleyici kılıyor. Nedense o bilinmemezliği gün yüzüne çıkarma arzusu insanı kitaba bağlıyor. Böyle olunca da kitabı oldukça çabuk okuyup, tüketiyor insan. Tabii ki de bu durum güzel bir şey. 


Peki hikayemiz nasıl başlıyor şöyle ufak bir girizgah yapalım da merakınızı kıpraştıralım. 

"Dokuz yaşında Daisy ömründe ilk defa nedime olacağı günü heyecanla bekliyordu. Kendisine o gün giymesi için harika bir elbise dikiliyordu. Yapılan provalar heyecanına heyecan katıyordu Daisy'nin.
En son gün sonunda elbisesi dikildiğinde hemen köşe başındaki anneannesine gidip harika nedime elbisesini göstermek istedi. Annesi çabuk dönmesi kaydıyla Daisy'i anneannesine gönderdi.
Anne nereden bilebilirdi ki akşam üstünün pek de tekin olmayacağını...
Nerden bilebilirdi ki kızıl saçlı, güzeller güzeli kızını son görüşü olacağını...

Peki bu cinayetle olay son bulacak mıydı?

Jack cinayeti çözebilecek miydi?"

Hepsi ama hepsi Trend Yayınevinden çıkan, RC Bridgestock'un kaleme aldığı Ölümüne Takip kitabında.
Kitabı okumanızı ve heyeanlı dakikalarıma ortak olmanızı istiyorum.
Kendinizi bu sürükleyici romandan mahrum bırakmayın.

Kitabın Adı: Ölümüne Takip
Kitabın Yazarı: RC Bridgestock
Yayınevi: Trend Yayınevi
Konusu: Polisiye

Hiç yorum yok :